četrtek, 14. junij 2018

Nieves Hidalgo - serija Caribe

1. Črni angel (El ángel negro)


Strastna mojstrovina, v kateri se spopadeta sovraštvo in ljubezen. Pozimi leta 1667 sta brata Miguel in Diego Torres obtožena veleizdaje in obsojena na večno izgnanstvo. Medtem ko si na Maracaibu poskušata ustvariti novo življenje, ju ugrabi pirat Morgan in ju proda kot sužnja na trgu v Port Royalu.

Tudi Kelly Colbert je na neki način izgnana, saj jo oče za kazen, ker se ni želela poročiti z moškim, ki ga je on izbral zanjo, pošlje na Jamajko. Na Obljubi, stričevi kmetiji, se s prezirom bori proti krivicam, ki jih morajo trpeti sužnji, še posebej pa se bori proti neustavljivi privlačnosti, ki jo v njej neti Miguel, arogantni španski suženj.

Miguelu uspe pobegniti iz Port Royala in se vkrca na ladjo francoskih gusarjev. Zagrenjen in maščevalen si priseže, da se bo Angležem maščeval za vse zlo, ki so ga povzročili njemu in njegovemu bratu. In ko dobi v svoje kremplje ladjo, s katero se Kelly vrača v Anglijo, najde popolno žrtev, nad katero se lahko znese s svojim nakopičenim sovraštvom. Miguel pri tem računa na denar in moč …. ne pomisli pa, da sta ljubezen in strast veliko močnejši od sovraštva.

2. Je bila vse samo prevara? (Dime si fue un engaño)


V tem ljubezenskem romanu, ki se odvija v Franciji v času kralja Ludvika XIV., se srečajo ljubezen, izdajstvo in maščevanje.

Phillip Villiers se je zaradi izdajstva spremenil v strašnega kapitana Misijonarja, ki mu na čelu skupine mož, ki jim ni mar za življenje ali smrt, uspe pozabiti svojo preteklost s francoskega dvora. Nekega dne prejme pismo, ki v njem prebudi čustvo, za katerega je mislil, da ga je potisnil na stran: sovraštvo do ženske, ki ga je prodala, mu strla srce in njegovo življenje spremenila v pekel.

Chantal-Marie Boissier živi samo za to, da bi se maščevala človeku, ki jo je zlobno izsiljeval, jo pognal v pogubo in jo oropal prihodnosti z moškim, ki ga je ljubila. Za dosego tega brez oklevanja slepari, vohuni in se druži z ljudmi dvomljive morale. Sredi spletk dvora Ludvika XIV. se bosta morala odločiti, ali se bosta še naprej spopadala spopadala ali si bosta v ljubezni dala vnovično priložnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.