torek, 26. junij 2018

Sarah J. Maas iz knjižnih polic na velika platna in televizijske zaslone


Ameriška pisateljica Sarah J. Mass je iz nenadoma in nepričakovano postala ena najbolje prodajanih pisateljic, sedaj pa so bile za obe njeni mladinski fantazijski knjižni seriji, Stekleni prestol (Throne of glass) in A court of thorns and roses, odkupljene pravice za snemanje filmov in serije.

Knjige iz serije Stekleni prestol bodo svojo adaptacijo doživele na televizijskih zaslonih, pravice za snemanje pa je odkupila produkcijska hiša Hulu. V zgodbi sledimo Celaeni Sardothien, ki se bori, da bi postala kraljeva morilka, a se kmalu zatem znajde v boju za svobodo pred tiranskim vladarjem. Scenarij za serijo bo napisala Kira Snyder, prvi poskusni del serije pa bo nastajal pod okriljem producentke Anne Foerster, ki se je podpisala tudi pod uspešni in priljubljeni seriji Outlander in Zločinski um (Criminal minds). Igralska zasedba serije trenutno še ni znana.

Knjižna serija A court of thorns and roses bo posneta v obliki večih filmov. Glavna junakinja te zgodbe je Feyre, katero neznana sila povleče v pravljični svet, katerega mora zaščititi pred zlobno vilo. Vzpenjajoča se pisateljica Rachel Hirons bo poskrbela za scenarije filmov, kdo se bo preizkusil v vlogah režiserjev ali producentov pa trenutno še ni znano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.