nedelja, 25. november 2018

Sue-Ellen Welfonder - serija MacKenziejevi z Višavja

1. Hudič v kiltu (Devil in a kilt)


Ognjeviti angel, neusmiljeni hudič in zakon, v katerem je bolj vroče kot v peklu!

Linnet MacDonnell je najmlajša izmed sedmih sestra in ne velja za družinsko lepotico. Z ognjeno rdečimi lasmi, ostrim jezikom in nenavadnim darom napovedovanja dogodkov si je za družico ne želi noben moški. Vzel pa jo bo hudič: oče jo v zameno za zasežene pripadnike svojega klana zabaranta dolgoletnemu zapriseženemu sovražniku, višavskemu poglavarju Duncanu MacKenzieju s Kintaila. Linnet ne preostane drugega, kot da za moža vzame moškega, o katerem krožijo govorice, da je umoril prvo ženo in da ne poseduje ne srca ne duše.

Zlovešč in ponosen Duncan MacKenzie si od nove neveste želi le ene stvari – uporabiti njen posebni dar, s katerim bi potrdila, ali je mali Robbie v resnici njegov sin. Ne pričakuje pa, da bo MacDonnellova deklina trmasto sledila svojemu srcu, v gradu s svetlobo in smehom pregnala temo, v njegovih žilah pa zanetila silovit ogenj. Le kako si mu drzne kljubovati in mamiti hudiča, da prične čutiti tisto, česar se najbolj boji – ljubezen!

Zgodba je tako viharna, barvita in strastna, kot sta bila srednjeveška Škotska … in Hudič v kiltu!

2. Njen vitez zmagovalec (Bride of the beast)


Ovdovela lady Caterine Keith z gradu Dunlaidir ne potrebuje ne zaščitnika ne soproga. Nezaželene snubce lahko odžene sama, svojo škotsko trdnjavo pa ubrani brez moške pomoči. Njena sestra meni drugače in ji zato pošlje navideznega soproga – pogumnega, častnega viteza angleškega rodu, čigar obraz kazi brazgotina.

Sir Marmaduke Strongbow si skrivaj želi pravega zakona in osvojiti Caterinino srce. Z dih jemajočo ljubeznijo ji bo pokazal, kako si zmago izbori pravi vitez … in kako je ljubezni nemogoče ubežati. Lady Caterine, ki se je prej bala izgubiti posestvo in zemljo, bo v kupčiji s plemenitim vitezom morda izgubila le srce.

3. Predam se samo vitezu (Only for a knight)


Robbie MacKenzie je zadnjih deset samskih let užil čutne pregrehe, ki so dane le moškemu brez soproge. Mladenkam s Škotskega se naslednji poglavar klana Črnega jelena zdi živa legenda in nagrada, ki jo je vredno ujeti. Toda Juliane Mackay pregrešno čedni vitez ali njegova mogočna družina ne zanimata. Njena naloga je poplačati dolg svoje umirajoče matere. Potem pa jo nepričakovani udarec v glavo porine naravnost v roke privlačnega Robbieja MacKenzieja.

Vročica trenutka med njima zaneti strast, vendar pa je Juliana ob udarcu pozabila svojo identiteto in nalogo, Robbie pa je obljubljen nevesti sovražnega klana.

Kako naj se ljubimca, ki jima zvezde niso naklonjene, upreta ljubezni, ki gori v njunih srcih, in strasti, ki je preplavila njuni duši?

4. Do vitezovega prihoda (Until the knight comes)


Neustrašna in načelna lady Mariota Macnicol si mora rešiti življenje z begom.

Obtožena umora ničvrednega malopridneža, ki ga je nekoč ljubila, si drzno prisvoji zapuščeni grad Cuidrach, edini kraj, kjer je njeni sovražniki ne bodo nikoli iskali. Nato nepričakovano prispe novi grajski gospodar …

Sir Kenneth MacKenzie je strah vzbujajoči vitez, vajen čutnih užitkov in voljnih deklet – čeprav je zadnje razmerje ranilo njegov ponos in srce. Je dovolj uglajen, da grajske duri odpre dami v stiski, a pot do svojega srca ohranja zaprto. Toda zdaj trdoglavi MacKenzie biva z ognjevito, strastno žensko, ki je njegova neznanska zaprtost ne plaši. Jesta za isto mizo, se grejeta ob istem ognju … Kako dolgo bo trajalo, preden začneta deliti isto posteljo?

5. Nevesta za viteza (Bride for a knight)


Na večer svoje vrnitve na grad Baldreagan Višavec Jamie Macpherson ne more verjeti lastnim očem: zlatolasa lepotica, obsijana z mesečino na jasi svete Brigite, je tako nežna in lepa, da je lahko samo vila. 

Ob poželenju, ki v njem narašča kakor plimski val, vitez hrepeni po tem, da bi jo znova videl. Naslednjič je presenečenje še večje: Aveline Matheson je oseba iz mesa in krvi, nevesta za njegovo dogovorjeno poroko, ženska, ki si želi odkrivati užitke zakonske blaženosti. In gorje tistim, ki bi ovirali njuno ljubljenje!

Vendar mladoporočencema grozi nevarnost. Jamiejev najtemačnejši nasprotnik je že pomoril njegove brate in zdaj grozi z uničenjem slehernega Macphersona. Toda sovražnik ni računal na to, da je Jamie pripravljen storiti popolnoma vse, da svojo nevesto ohrani pri življenju in v svojem naročju za vedno.

6. Seducing a Scottish bride


Gelis MacKenzie je ena najbolj zaželenih dedinj zahodnega Višavja. Je najmlajša hči neustrašnega bojevnika, Duncana MacKenzieja, katerega smo imeli priložnost podrobneje spoznati v knjigi Hudič v kiltu. In čeprav se snubcev za njeno roko kar tare, v očeh njenega očeta nihče ni dovolj dober za njegovo deklico, ne glede na to iz kako pomembnih družin prihajajo, kako bogati so in kako dobro znajo vihteti meč v svojih rokah. A resnica je ta, da Duncan svoje najmlajše deklice še ni pripravljen izpustiti iz svojih rok.

Nato pa se na njihovi posesti pojavi snubec, katerega Duncan zaradi časti ne sme zavrniti, pa čeprav gre za najslabšo možno izbiro. Ronan MacRuari je zadnji moški, ki bi si ga Duncan MacKenzie želel za zeta. Ronan, ki je med klani poznan po vzdevku Krokar, je namreč potomec mogočne družine, ki je bila v preteklosti zaznamovana s smrtonosnim prekletstvom.

Med Ronanom in Gelis že ob prvem srečanju vznikne takojšnja privlačnost, toda Ronan je v preteklosti izgubil že dve ženi in ker ne želi, da bi Gelis doletela ista usoda, med njima ohrani varno razdaljo, s pomočjo katere jo želi zaščititi. Ves svoj čas vloži v neumorno iskanje Krokarjevega kamna, ki naj bi v sebi nosil moč, s katero bi lahko izničil prekletstvo svojega klana. In čeprav Ronan tega ne ve, je Gelis po svoji materi podedovala dar, s katerim lahko vidi kratke odlomke prihodnosti, v kateri ji je namenjeno pomagati možu pri iskanju rešitve njunega klana.

7. A highlander’s temptation


Darroc MacConacher vse noči sanja o črnolasi lepotici, ki v njem vzbuja strast in poželenje. Nato pa se povsem nepričakovano njegove sanje uresničijo: žensko iz njegovih sanj naplavi na obalo ob njegovem posestvu. Darrocovo pozornost takoj pritegneta njena moč in lepota. 

Od trenutka, ko Arabella MacKenzie odpre svoje oči in prvič pred seboj ugleda pregrešno čednega Darroca ve, da si nikoli ne bo poželela drugega moškega. Na žalost pa oba sanjata o prepovedani ljubezni. 

Klan MacKenzijev je pred leti iz njihove zemlje pregnali klan MacConacherjev in uničili njihovo čast. Sedaj je Darroc v svoje roke končno dobil orodje, s katerim bi se lahko maščeval staremu sovražniku. Ali bo lahko uničil edino žensko, ki je uspela osvojiti njegovo srce in se dotakniti njegove duše?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.